WhatsApp si-a revenit

WhatsApp, un serviciu popular de mesagerie deținut de Facebook, a suferit o întrerupere globală miercuri, care a durat câteva ore înainte de a fi rezolvată, a spus compania.

„Astăzi, utilizatorii WhatsApp din toate părțile lumii nu au putut să acceseze WhatsApp pentru câteva ore. Am rezolvat acum problema și ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”, a spus WhatsApp într-un e-mail târziu miercuri după-amiază.

WhatsApp a scăzut în anumite părți ale Indiei, Canada, Statele Unite și Brazilia, potrivit jurnaliștilor Reuters. A afectat persoanele care utilizează serviciul de pe sistemul de operare Apple iOS, sistemul de operare mobil Windows si Android.

În Brazilia, unde clasa profesională se bazează în mare măsură pe serviciul de mesagerie, WhatsApp a rămas nefunctional aproape două ore și jumătate. Mulți utilizatori au trecut la sistemului rival Telegram, care a adunat milioane de clienți în Brazilia după două întreruperi anterioare de WhatsApp.

WhatsApp’s este utilizat de mai mult de 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume și este un instrument-cheie pentru comunicații și comerț în multe țări. Serviciul a fost achiziționat de Facebook în 2014 pentru 19 miliarde de dolari.