Lucruri pe care noul Google Pixel trebuie sa le schimbe pentru a bate Galaxy S8.

Acum, când Samsung Galaxy S8 și LG G6 au ieșit, urmatoarele telefoanede la Google Pixel și Pixel XL sunt singurele ce speram ca ne vor incanta in acest an (ne pare rău HTC).

Când a fost lansat în octombrie anul trecut, Pixel a fost unul dintre telefoanele noastre preferate. Arăta grozav, a primit actualizări rapide de software, are o cameră minunată cu stocare nelimitată. Mi-a plăcut versiunea interfeței Android Nougat.

Dar, din păcate, lucrurile se mișcă rapid în industria telefoanelor mobile. Și dacă Google dorește să țină pasul cu rivalii săi în acest an, care include și S8-ul superb, va trebui să facă câteva lucruri …

Rezistent la apă
Acum că S8, G6 și Apple iPhone 7 pot supraviețui sub apă, Pixel 2 (sau cum se va numi) va trebui să poată face același lucru dacă vrea să rămână pe linia de plutire. Deși Pixel este rezistent la stropire, acest lucru nu va fi suficient de data asta. În schimb, ar trebui să fie complet rezistent cel puțin în până la 3 metri de apă timp de până la 30 de minute. cunoscut ca standardul IPX8.

Spațiul de stocare extensibil
Pixelul era disponibil în variante de 32GB și 128GB fără opțiune de extindere. Dar, pentru că ambele telefoane S8 și G6 permite spațiu extern de până la 2TB, ar fi o problema majoră dacă următorul Pixel nu ar putea face același lucru. După cum am menționat mai devreme, Google a oferit spațiu de stocare cloud nelimitat pentru fotografii (inclusiv imagini de înaltă rezoluție și video 4K). Dar dacă sunteți ca mine și vă simțiți neliniștiți în ceea ce privește încărcarea imaginilor pe un server, ar fi bine să vă salvați amintirile pe un card microSD.

Îmbunătățirea camerei
Pixelul are deja o cameră video de primă clasă, iar dacă Google nu ar vrea sa o modifice, ea fiind la fel de buna dacă nu chiar mai bună, decât la multe dintre telefoanele actuale. Dar a avut câteva deficiențe care ar putea fi îmbunătățite. Funcția Lens Blur, care, de exemplu, estompează fundalul cu un efect „bokeh” pentru a face portrete mai dramatice, nu arăta la fel de netedă în comparație cu iPhone 7 Plus. IPhone-ul a capturat, de asemenea, clipuri video mai clare și a înregistrat mai mult timp în mișcare. Dacă succesorul Pixelului ar face aceleasi lucruri, camera lui ar fi aproape perfectă.

Boostați bateria
Atât Pixel cât și Pixel XL au durat aproximativ 13 ore în timpul testului de scurgere a bateriei pentru redarea video continuă pe modul Avion. Iar dacă următorul Pixel ar ține același timp, va fi cel puțin la egalitate cu G6. Dar dacă Google dorește să rămână competitiv, va trebui să facă mai bine. S8 și S8 Plus au durat 16 și respectiv 18 ore, deci va fi fantastic dacă viitorul Pixel poate atinge acele numere dacă nu chiar mai mari.

Când vom ști?
Conferința anuală de dezvoltatori Google, I / O, va avea loc în câteva săptămâni, începând cu data de 17 mai. De obicei, compania nu face anunțuri hardware (deși a făcut acest lucru în trecut). În schimb, ne așteptăm ca următorul telefon emblematic să fie anunțat mai târziu în toamnă, de obicei în jurul lunii octombrie.