Apple nu mai este producătorul favorit al Chinei.

Apple nu mai este producătorul favorit al Chinei.

Gigantul Silicon Valley nu se mai afla in top trei cele mai bine vândute telefoane din China, potrivit noilor rapoarte elaborate de cercetătorii de piață International Data Corporation (IDC) și Counterpoint Technology Market Research. Din fericire, rămâne în primele cinci locuri.

Analiștii au văzut Apple depasita de mărcile chinezești Huawei, Oppo și Vivo de anul trecut. Marcile reprezintă unul din fiecare două telefoane achiziționate în China. La nivel mondial, Apple și Samsung au atras primele două poziții în raportul IDC cu privire la cota globală de pe piața telefonică săptămâna trecută, iar Huawei, Oppo și Vivo in crestere.

În timp ce Apple sa bucurat mult timp de popularitatea în China și păstrează constant o prezență în top 10, a înregistrat o scădere a vânzărilor în ultimele zile. Într-un e-mail către CNET, analistul industriei Counterpoint, Neil Shah, a sugerat că ar putea fi din cauza „oboselii iPhone” – adică utilizatorii existenți nu ar putea să actualizeze „destul de repede” noile modele iPhone. IDC a atribuit anterior motivul încetinirii vânzărilor consumatorilor chinezi care așteaptă ca Apple să dezvăluie următorul iPhone. CEO-ul Apple, Tim Cook, a exprimat opinii similare la un interviu miercuri.

Samsung nu se descurcă bine nici în China – producătorul sud-coreean a lansat recent Galaxy S8 și S8 Plus si a ajuns pe locul șase. Acesta conduce însă piața din India, luând 26% din piata.

Într-o declarație adresată CNET, Ada Xu, directorul global al PR al Huawei’s Consumer Business Group, a declarat că cererea crescândă pentru telefoanele Huawei poate fi atribuită companiei „urmăririi inovației în ceea ce privește tehnologia și designul”.

Apple a refuzat să comenteze.

sursa: CNET