Coreea de Nord a acuzat vineri CIA că a complotat cu Coreea de Sud să-l asasineze pe liderul Kim Jong-Un

Coreea de Nord a acuzat vineri CIA că a complotat cu Coreea de Sud să-l asasineze pe liderul Kim Jong-Un, pe fondul apariției unor tensiuni în zona.

Serviciile de informații ale CIA și Seoul „au eclozat un complot vicios”, care implică „substanțe biochimice” nespecificate, pentru al ucide pe tânărul lider al statului în timpul evenimentelor ceremoniale publice din Phenian, a declarat Ministerul Securității de Stat.

Pentru CIA „utilizarea substanțelor biochimice, inclusiv substanța radioactivă și substanța nano-otrăvitoare este cea mai bună metodă care nu necesită acces la țintă, rezultatele lor letale vor apărea după șase sau douăsprezece luni „, a declarat presa de stat.

Acuzația vine în timp ce Phenianul se afla într-o situație din ce in ce mai tensionată, cu administrația presedintelui SUA, Donald Trump, asupra programului său de inarmare.

Războiul cuvintelor dintre Occident și Coreea de Nord a crescut în ultimele săptămâni, iar Phenian a amenințat că va efectua un al șaselea test nuclear, care ar spori si mai mult tensiunile.

CIA și Serviciile de Informații ale Seulului (IS) au „corupt ideologic și au mituit un cetățean RPDC supranumit Kim” pentru a efectua atacul asupra lui Jong-Un, afirmă declarația.

„Ne vom distra și vom distruge fără milă pe teroriștii CIA din SUA și pe ISK-ul marionetă al Coreei de Sud”, a afirmat declarația, adăugând că acest complot este echivalent cu „declararea unui război”.

„Infracțiunea sălbatică, care a fost recent descoperită și distrusă în RPDC, este un fel de terorism împotriva nu numai RPDC, ci a dreptății și conștiinței omenirii și a unui act de mutilare a viitorului omenirii”.

Declarația nu a oferit nicio informație despre cum a fost împiedicat complotul sau ce sa întâmplat cu presupusul spion.

Coreea de Nord menține operațiuni de supraveghere extinse asupra propriei populații, iar dezacordul deschis față de regim este considerat extrem de dificil.