Nicolae Badea a revenit în fotbal! Sponsor la o echipă din Liga 1

Nicolae Badea, fostul președinte și acționar al lui Dinamo, a revenit în fotbal, dar nu ca finanțator, ci ca sponsor. Pe stadionul Concordiei Chiajna au apărut bannere ale firmei sale, Computerland, începând cu meciul de vineri, cu ASA Tg. Mureș, din etapa a 9-a a play-out-ului din Liga 1.

Momentul marchează revenirea lui Nicolae Badea în fotbal, la distanță de 4 ani de când i-a cedat lui Ionuț Negoiță pachetul majoritar de acțiuni de la clubul Dinamo.

Nicolae Badea (68 de ani) nu e singurul fost acționar majoritar de la un club de Liga 1 care investește la Concordia. Printre sponsorii formației din Chiajna se numără și Azuga, firma producătoare de apă minerală care îi aparține lui Valerii Moraru, ultimul patron al Rapidului.

Badea este de mai multă vreme un apropiat al grupării ilfovene, dar abia acum s-a implicat activ. În 2014, și-a negociat venirea în cadrul clubului cu primarul din Chiajna, Mircea Minea, dar mișcarea nu s-a mai realizat.

Fostul președinte și acționar majoritar de la Dinamo încă mai deține mai multe facilități la stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare,iar din cauza acestei situații întârzie startul lucrărilor de modernizare la arena care face parte dintre cele 4 care trebuie reabilitate, în vederea participării Bucureștiului la organizarea Campionatului European din 2020. Chiar dacă omul de afaceri și-a anunțat intenția de a renunța la pretenții, pentru ca lucrările să poată întrece, Compania Națională de Investiții întârzie să dea un aviz favorabil pentru începerea lucrărilor.

Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:

Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2

WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2

WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2

3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2

 

Sursa: Digi24