Stephen Hawking avertizeaza:Oamenii trebuie să părăsească Pământul în cel mult 100 de ani

Stephen Hawking dă umanității un ordin: Colonizați Marte în următorul secol sau fiti martori la disparitia vietii pe Pământ. După ce anul trecut a susținut că oamenilor le-au mai rămas 1.000 de ani pe Pământ, Hawking afirmă într-un nou documentar că, în schimb, avem aproximativ 100 de ani până când va trebui să gasim o alta planeta, deoarece Pământul este copleșit de suprapopulare, schimbări climatice, boli și inteligență artificială.

S-ar putea să fie un pic prematur să ne facem bagajul, dar Expediția New Earth de la BBC va explora progresele tehnologice și științifice care vor permite viața în spațiu sau o colonie pe altă planetă, informează Telegraph.

Se va arăta că „ambiția lui Hawking nu este la fel de fantastică pe cât pare – că știința este mai aproape de science fiction decât ne-am gândit vreodată”, spune BBC, pe Newsweek.

Elon Musk de la SpaceX intenționează deja să trimită oameni pe Marte în următorul deceniu. Dar, în timp ce o colonie pe Marte este o idee bună, aducând noi descoperiri științifice, cronicarul Eric Mack spune că Hawking trebuie să „dea din cap” dacă crede cu sinceritate că Marte, luna sau oriunde altundeva in sistemul nostru solar va fi mai bine decât Pământul după o serie de dezastre.

„Pur și simplu, curățându-ne mizeria și iesind dintre ruine pare mai realizabil” și mai accesibil decât cautarea metodelor de creștere a alimentelor sau supraviețuirea otrăvirii prin radiații pe Marte, scrie el la Forbes.

Soluția pentru toate problemele noastre este aici pe Pământ, adaugă el. „Cu toate acestea, iarba este întotdeauna mai verde pentru unii oameni, chiar și atunci când este pe o planetă roșie mortă”.