Macron a fost ales noul presedinte al Frantei.

Macron a învins-o pe Le Pen si a  devenit președinte.

Emmanuel Macron, a câștigat în mod decisiv alegerile prezidențiale franceze, învingând candidatul de dreapta Marine Le Pen.
Macron a câștigat cu 66,06%, până la 33,94%, pentru a deveni, la 39 de ani, cel mai tânăr președinte al țării.
Macron va deveni și primul președinte din afara celor două partide principale tradiționale de la înființarea republicii moderne în 1958.
El a spus că o nouă pagină a fost transformată în istoria franceză.
„Vreau să fie o pagină de speranță și încredere reînnoită”, a spus el.

Macron a spus că a auzit „furia, neliniștea și îndoiala pe care mulți dintre voi va-ti exprimat-o” și a promis că va petrece cei cinci ani în funcția sa „luptând împotriva forțelor diviziei care subminează Franța”.
El a spus că va „garanta unitatea națiunii și … va apăra și va proteja Europa”.

Susținătorii domnului Macron s-au adunat cu miile pentru a sărbători în fața muzeului Luvru din centrul Parisului, iar noul lor președinte li s-a alaturat putin mai târziu.
În discursul său către mulțime, el a spus: „În seara asta ați câștigat, Franța a câștigat. Toată lumea ne-a spus că este imposibil, dar ei nu cunosc Franța”.
Dar el a repetat de mai multe ori că sarcina cu care s-a confruntat el și țara a fost enormă.
El a spus: „Avem puterea, energia și voința – și nu ne vom preda fricii”.

Ce a spus doamna Le Pen?
În discursul ei, a mulțumit celor aproximativ 11 milioane de persoane care au votat pentru ea. Ea a declarat că alegerile au arătat o diviziune între „patrioți și globaliști” și a cerut apariția unei noi forțe politice.
Doamna Le Pen a declarat că partidul Frontului Național trebuie să se reînnoiască și că va începe „transformarea profundă a mișcării noastre”, promisă să o conducă în viitoarele alegeri parlamentare.
De asemenea, ea a spus că doreste domnului Macron să reușească să facă față „marilor provocări” cu care se confruntă.