Parada militară de Ziua Victoriei din Piața Roșie de la Moscova.

Parada militară care va onora cea de-a 72-a aniversare a sfârșitului Marelui Război Patriotic va începe marți în Piața Roșie din Moscova.
La paradă vor fi prezenți 10.001 soldați, 114 unități de echipament militar și 72 de avioane, iar evenimentul va începe la ora 10:00, scrie Sputnik International.
Evenimentul este alcătuit din trei părți majore — marșul de infanterie, procesiunea de vehicule blindate, elicoptere militare și avioane. La evenimentul din acest an vor participa 210 femei, de două ori mai multe decât în 2016.

Yunarmia (Armata Tânără), o mișcare patriotică militarizată formată din tineri cu vârste curpinse între 11 și 18 ani, participă pentru prima dată. Mișcarea a fost creată de Ministerul Apărării în 2015, cu scopul de a forma o generație bine informată a copiilor. Armata are 30.000 de membri.

Evenimentul este marcat de prezența noului sistem antirachetă Tor-M2DT cu rază scurtă de acțiune și a sistemului de rachete de suprafață Pantsir-SA, ambele proiectate să funcționeze în Arctica.

Vehiculele pot fi văzute prin schema de culoare gri deschisă. Spectacolul aerian implică avioane de luptă Sukhoi Su-30SM, care vor fi prezentate pentru prima dată publicului larg. Avionul a efectuat prima acțiune de luptă în timpul campaniei antiteroriste a Rusiei din Siria. Ziua se va încheia cu focuri de artificii în Piața Roșie, la ora locală 22:00. Parada se organizează și în alte orașe din Rusia.