Romanii nu vor gratiere!

Aseară, în ciuda vremii nefavorabile de la ora anunțată pentru începerea manifestației, câteva sute de manifestanți s-au strâns în Piața Victoriei. La ora 18.00, artistul Tudor Chirilă transmitea un mesaj video în care își anunța prezența în Piață, dar și faptul că, spre deosebire de cei care nu sunt dispuși să înfrunte ploaia — „care nici nu e așa nasoală”, după cum a spus artistul — el vrea să fie împăcat cu sine însuși.

Nu mai #REZIST: „Ori protestăm, ori ne luăm bagajele și plecăm” Mitingul a avut ca motivație revolta împotriva prioritizării grațierii, înainatea unor probleme vitale precum cele din Sănătate, Educație, Economie etc — asta susțin protestatarii.

De asemenea, s-a exprimat temerea că „luni legea graţierii va intra la vot, românii s-ar putea trezi cu noi (sau vechi) amendamente în folosul corupţilor”, relatează Epochtimes. „Aşadar, cetăţenii s-au mobilizat şi încearcă să reamintească puterii ca românii nu sunt dispuşi să mai tolereze hoţia, minciuna şi corupţia”, spune sursa citată. Filmul evenimentului: Abia în preajma orei 20.00, circa 700 de manifestanți au plecat din Piața Victoriei spre Parlament. S-au scandat lozincile obișnuite ale acestor proteste „PSD, ciuma roşie!”, „DNA să vină să vă ia!”,”Păcat, păcat de sângele vărsat!” etc.

Jandarmeria a obligat manifestanții să se deplaseze pe trotuar, ceea ce a dus la tensiuni, dar și la scandări de tip „Jandarmeria, apără hoţia!”.  Înaintarea coloanei a fost oprită la intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada C.A. Rosetti, au loc altercații verbale între protestatarii care vor să se deplaseze pe carosabil și jandarmii care nu sunt de acord. În urma insitenței protestatarilor li se permite să meargă pe prima bandă a bulevardului.

Pe parcursul Piaţa Unirii — Parlament, protestatarii strigă „Ce vrem noi e şi pentru voi!”, e „mesajul pe care-l scandează oamenii pentru cei de acasă”, a transmis Mihuț Savu pentru Eposhtimes România. Fiind în zona Tribunalului, manifestanții au strigat și „Parlament penal, marş la tribunal!”, dar și „Pui de hoţi şi de mafioţi!” sau „Nu scăpaţi!”.

La ora 21.30 coloana de protestatari a ajuns în dreptul Parlamentului, zonă ocupată parțial de un salon auto-moto. S-a intonat imnul de stat și, conform obiceiului, s-au aprins telefoane și lanterne. Apoi s-a scandat „Asta-i casa noastră, nu e casa voastră!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Şerban Nicolae, merge la pârnaie!”, „România cere fără graţiere!”. Etc. Imediat după ora 22, cei aproape 1000 de participanți au plecat, nu înainte de a transmite, prin scandări repetate, mesajul central al manifestației de aseară: „România cere fără graţiere!”.